Kültür

Kültür Haberleri

Silivri'de Çilek Abla ile Baloncuk gösterisi büyük ilgi gördü

Silivri Belediyesi Kültür Merkezi'nin Nisan ayı etkinlik programı kapsamında düzenlenen "Çilek Abla ile Baloncuk Gösterisi," Önder Yılmaz Sahnesi'nde gerçekleştirildi. Çocukların büyük bir heyecanla beklediği etkinlik, renkli anlara sahne oldu.

Başkan Yılmaz: “Sanatçılar başımızın tacıdır”

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 27 Şubat Dünya Ressamlar Günü kapsamında Silivrili sanatçılarla kahvaltıda bir araya geldi. Toplantıda konuşan Başkan Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak ilçemizin tarih, kültür ve sanatına katkı sunan sanatçılarına çok ama çok önem veriyoruz” dedi.

Başkan Yılmaz Hızır Lokmasında Canlarla buluştu

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Alevi Kültür Dernekleri Silivri Şubesi ve Gümüşyaka Cemevi Derneğinin düzenlediği ‘Hızır Lokması’ programına katıldı. Programda konuşan Başkan Yılmaz, “Hızır Oruçlarınızı ve Hızır Lokmanızı Allah kabul etsin. Sağlık ve sıhhat içerisinde nicelerine eriştirsin. Hayırlarımız kabul, birlik ve beraberliğimiz daim olsun.” dedi.

Başkan Yılmaz: “Biz büyük bir aileyiz”

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri Anadolu İl Dernekleri Federasyonu tarafından organize edilen birlik ve beraberlik programına katıldı. Toplantıda konuşan Başkan Yılmaz, “Silivri’miz ülkemizin neredeyse 81 vilayetinden buraya gelmiş ve burayı yurt edinmiş vatandaşımıza ev sahipliği yapıyor” dedi.

Şubat ayı Kültür Sanat programı belli oldu

Silivri Belediyesi tarafından hazırlanan kültür ve sanat etkinliklerinin şubat ayı programı kapsamında; sergiler, atölye çalışmaları, söyleşiler, imza günleri, buz pisti etkinliği, yetişkin tiyatroları, çocuk tiyatroları, çocuk gösterileri, belgesel gösterimi, müzik dinletileri ve müzikli gösteriler Silivrili sanatseverlerle buluşuyor.

Çatalca’da Çocuklar Mutlu ve Mesut

Çatalca halkı, ilçeye yakın dönemde Başkan Mesut Üner tarafından kazandırılan tarihe geçen hizmetlerin tadını çıkarmaya devam ederken, ilçedeki kültür-sanat etkinlikleri aralıksız devam ediyor.

Gazeteci İrfan Ermiş’in “Gönül Kervanı” Silivrililer ile buluştu

Silivri Belediyesi ve Silivri Kent Konseyi iş birliğiyle Merhum Gazeteci-Yazar İrfan Ermiş anısına “Gönül Kervanı-Şiirle Geçen Bir Ömür” sergisi düzenlendi. Sergide İrfan Ermiş tarafından kaleme alınan eserler ziyaretçilerle buluştu.

Ocak ayı kültür sanat programı belli oldu

Silivri Belediyesi tarafından hazırlanan kültür ve sanat etkinliklerinin ocak ayı programı kapsamında; sergiler, müze gezileri, atölye çalışmaları, söyleşiler, imza günleri, buz pisti etkinliği, yetişkin tiyatroları ve çocuk tiyatroları, Silivrili sanatseverlerle buluşuyor.

Başkan Yılmaz’dan Pîrî Mehmed Paşa Çalıştayı’nda önemli mesajlar

Silivri Belediyesi, Nişantaşı Üniversitesi ve Silivri Kent Konseyi iş birliğiyle “Silivri Tarihi İçinde Pîrî Mehmed Paşa Çalıştayı” düzenlendi. Çalıştayda konuşan Başkan Yılmaz, “Atalarımızdan devraldığımız kutlu mirasın mana ve ehemmiyetini ziyadesiyle bilmenin, hakkıyla benimsemenin ve layıkıyla geleceğe taşımaya gayret etmenin üzerimize bir vazife olduğu hiçbir zaman unutulmamalıdır” dedi.

Silivri belediyesi tarihi ve kültürel miraslarına sahip çıkıyor

Silivri Belediyesi ve İstanbul Valiliği iş birliğiyle gerçekleştirilen restorasyon ve restitüsyon projesi kapsamında Fatih Mahallesi Hünkârı Şerif Camii ve sarnıç alanındaki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Türkan Şoray Silivri Belediyesi Yeşilçam Evi’ne hayran kaldı!

Silivri Belediyesi Fotoğrafçılık ve Yeşilçam Sergi Evi için açılış töreni düzenlendi. Törene Türkan Şoray, Şemsi İnkaya, Suzan Aksu, Hilmi Taşdemir gibi Yeşilçam’ın efsane isimleri katıldı. Açılışta konuşan Başkan Yılmaz, “Tarihiyle, kültürüyle, doğasıyla İstanbul’un en güzel ilçesi olan Silivri’mizi vatandaşlarımız için daha güzel ve daha yaşanabilir hale getiriyoruz.” dedi.

Aralık ayı kültür sanat programı belli oldu

Silivri Belediyesi tarafından hazırlanan kültür ve sanat etkinliklerinin aralık ayı programı kapsamında; sergiler, söyleşiler, müze gezileri, doğa yürüyüşü etkinliği, boğaz turu gezileri, atölye çalışmaları, müzik dinletileri, sinema ve belgesel gösterimleri, imza günleri, engelliler günü etkinliği, çalıştaylar, Şeb-i Ârûs Etkinliği, yeni yıl etkinliği, yeni yıl alışverişi, yetişkin tiyatroları ve çocuk tiyatroları, Silivrili sanatseverlerle buluşuyor.

SİLİVRİLİ KADINLAR BOĞAZIN TADINI ÇIKARIYOR

Silivri Belediyesinin, “Kadınlarımızla İstanbul Boğazı’nı Geziyoruz” sloganıyla ilçede yaşayan kadınlar için düzenlediği boğaz turu gezisi tüm hızıyla devam ediyor. Gezi kapsamında kadınlar, İstanbul’un simgesi haline gelen tarihi, dini ve kültürel yapıları ziyaret ediyor.

Yılmaz ailesi Atatürk'ün doğduğu evi ziyaret etti

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, ailesi ile birlikte Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün doğduğu evi ziyaret etti.

Silivri Belediyesi 40. Tüyap Kitap Fuarında yoğun ilgi görüyor

Silivri Belediyesi, bu yıl 40.’sı gerçekleştirilen TÜYAP Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’na katıldı. Silivri Belediyesinin standı ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Kasım ayı kültür sanat programı belli oldu

Silivri Belediyesi tarafından hazırlanan kültür ve sanat etkinliklerinin kasım ayı programı kapsamında; sergiler, fuarlar, söyleşiler, müze gezileri, doğa yürüyüşü gezileri, boğaz turu gezileri, atölye çalışmaları, müzik dinletileri, sinema gösterimleri, baloncuk gösterileri, şiir dinletileri, yetişkin tiyatroları ve çocuk tiyatroları Silivrili sanatseverlerle buluşuyor.

Devlet Halk Dansları Topluluğu Silivri’ye geliyor

Cumhuriyetimizin 100.yılı kutlama etkinlikleri kapsamında Silivri Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğiyle Silivri’de Zafere Doğru Gösterisi düzenlenecek. 20 Ekim 2023 Cuma günü gerçekleştirilecek ve ilçeye ilk kez gelecek olan Devlet Halk Dansları Topluluğu, en güzel performanslarını Silivrililer için sergileyecek.

Sayalar’da hem biber hem hizmet şenliği

Silivri Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Sayalar Kırmızı Biber Şenliği’nde büyük coşku yaşandı. Sayalar’a yeni kazandırılan; meydan düzenlemesi, park alanı, sağlık evi, mahalle evi ve futbol sahasının açılış törenlerinin gerçekleştirildiği etkinliğin sahne programlarında, Sanatçı İbrahim Orçin en güzel şarkılarını Silivrililer için seslendirdi. Başkan Yılmaz, hem hizmet hem de üretim vurgusu yaptı.

Sayalar’da hafta sonu şenlik var!

Silivri Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Sayalar Kırmızı Biber Şenliği, 8 Ekim 2023 Pazar günü gerçekleştirilecek. Sayalar’a yeni kazandırılan; meydan düzenlemesi, sağlık evi, mahalle evi ve halı sahanı toplu açılış törenin de gerçekleştirileceği etkinliğin sahne programlarında Sanatçı İbrahim Orçin, en güzel şarkılarını Silivrililer için seslendirecek.

Toplam 47 haber.