Genel

Genel Haberleri

Atabek'te dubleks daireler satışta

Atabek Konutları'nın Silivri projesinde dubleks daireler satışa çıktı. Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Can, 4+1 ve 4+2 olmak üzere 4 tipten oluşan 56 dubleks dairelerin satışında sınırlı sayıda %'e varan iskonto uygulayacaklarını açıkladı.

Silivri şehir geçişi projesinde ilk kazma vuruldu

Silivri tarihinin en büyük yatırımı olan Silivri Şehir Geçişi Projesindeki çalışmalar VEGA AVM ile Silivri Devlet Hastanesi önünden başladı. Proje tamamlandığında 11 açıklıklı bir viyadük ile yaklaşık 320 metrelik bir köprü inşa edilerek, Silivri’nin iki yakası bir araya getirilecek.

Silivri’nin iki yakasını birleştirecek çalışmalar başlıyor

Başkan Volkan Yılmaz, Karayolları 1. Bölge Müdürü Turgay Çolak ve teknik heyet ile birlikte kentin iki yakasını bir araya getirecek olan Viyadükle Geçiş ve Otogar Kavşak Düzenleme Projesi’nin başlayacağı alanda incelemelerde bulundu.

Başkan Yılmaz’dan gurur verici bütçe tablosu

Silivri Belediye Meclisi mayıs ayı toplantısında konuşan Başkan Volkan Yılmaz, Silivri Belediyesinin 2022 yılında yüzde 8,23 bütçe fazlası verdiğini açıkladı. Bütçedeki yatırım giderleri oranının yüzde 27,8’e yükseltildiğini aktaran Başkan Yılmaz, Silivri Belediyesine bağlık müdürlüklerin bütçedeki harcama oranlarının yanı sıra belediyeye yapılan bağış ve yardımlarla ilgili de çarpıcı rakamlar paylaştı.

Yılmaz: ‘2. dönemimizde yeni bir üretim hikâyesi yazmaya niyetliyiz’

Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen Yerli ve Milli Ayçiçek Tohumu ile Domates Fidesi Dağıtım Töreni’nde konuşan Başkan Yılmaz, “Kolektif bir üretim anlayışıyla Silivri’de katma değeri yüksek ürünlerin, kent tarımının ve aile işletmelerinin sayısının artması lazım. İnşallah 2. dönemimizde yeni bir üretim hikâyesi yazmaya kararlıyız.” dedi.

'Teknopark Silivri'ye katma değerler sunacak'

Silivri Belediye Meclisi 2023 yılı nisan ayı toplantısında konuşan Başkan Yılmaz, Fatih Mahallesi'ne 5 hekimli bir sağlık ocağı yapılacağını müjdeledi. Başkan Yılmaz ayrıca Kadir Has Üniversitesi iş birliğiyle Silivri'ye kazandırılacak Teknoparkın inşaat işlerinin başlamak üzere olduğunu açıkladı.

Başkan Yılmaz: 'Tek bilek tek yüreğiz biz Türkiye'yiz'

Silivri Anadolu İl Dernekler Birliği üyeleri ve yöre derneği başkanları ile hafta sonu iftarında bir araya gelen Başkan Yılmaz, 'Bizlerle güç birliği yaparak depremin yaralarını sarmaya çalışan tüm Silivrili hemşehrilerime teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız! Adımız bir, anımız bir, acımız bir! Biz büyük bir aileyiz. Doğudan batıya, kuzeyden güneye tek bilek, tek yüreğiz biz Türkiye'yiz.' dedi.

Nisan ayı meclis toplantısı pazartesi günü yapılacak

Silivri Belediye Meclisinin Nisan Ayı Meclis toplantısının I. Birleşiminin I. Oturumu, 03 Nisan 2023 Pazartesi Günü 10.30’da gerçekleştirilecek.

Alibey Mahallesi Sarıbekirler Bölgesi Baştan Sona Yenileniyor

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın “Sokak Yenileme Projeleri” aralıksız devam ediyor. Silivri Belediyesi öncülüğünde BEDAŞ ve Türk Telekom iş birliğiyle Alibey Mahallesi Sarıbekirler Bölgesinde altyapı ve üstyapı yenileme çalışmaları başladı.

Silivri belediyesinden kadınlara özel Bursa gezisi

Silivri Belediyesi, Ramazan ayında kadınlara özel Bursa Kültür Gezisi etkinliği düzenliyor. 8 Nisan 2023 Cumartesi ve 9 Nisan 2023 Pazar günü gerçekleştirilecek etkinlikte Bursa’nın tarihi, kültürel ve dini yapıları gezilirken, ayrıca kadınlara özel iftar programı düzenlenecek.

Başkan Yılmaz Akören’e verdiği bir sözü daha tuttu

Silivri Belediyesi tarafından yapılan Akören Park ve Spor Alanı düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törende konuşan Başkan Yılmaz, “Biz Silivri’yi; köyleriyle, beldeleriyle, ormanıyla, deniziyle, sahiliyle, turizmiyle, sanayisiyle ve tarımıyla kucaklayan, bütüncül bir anlayışla yöneteceğiz demiştik. Verdiğimiz bu sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Silivri Belediyesinden 1.500 Kişiye Her Gün İftar Yemeği

Silivri Belediyesi, sahilinde bulunan Eski Festival Alanında kurduğu iftar çadırında her gün yaklaşık 1.500 kişi için iftar yemeği verecek. Fasıl ekibi ise iftar yemekleri öncesi Silivrililer için program düzenleyecek.

Kaymakam Toğan’dan Çanakkale Zaferi mesajı

Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda “Canlarını feda ederek ‘Çanakkale Geçilmez’ dedirten, aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz milletimizin vatan, bayrak, istiklal ve hürriyet uğruna neler yapabileceğini tüm dünyaya göstermişlerdir” dedi

Yaşlı adam kazada hayatını kaybetti

Silivri’de tamir ettiği traktörün altında kalan yaşlı adam kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Başkan Yılmaz'dan Kadınlar Günü Mesajı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Başkan Yılmaz, “Hayatımızın her alanına dokunan, varlıkları ile bizlere güç veren tüm hanımefendilerin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü buruk bir hissiyatla kutlarken, depremde kaybettiğimiz kadınlarımızı şükran ve minnet duygularımla anıyorum.” dedi.

Silivri Belediyesinden İbadethanelerde Ramazan Ayı Temizliği

Silivri Belediyesi, Ramazan ayı hazırlıkları kapsamında ilçe genelinde bulunan 73 adet cami, Kur’an kursu ve mescitte temizlik çalışmaları gerçekleştiriyor.

Şehitler anısına asker üniforması ile Çanakkale’ye yürüyor

Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümü nedeniyle asker üniforması ve elinde Türk bayrağıyla Çanakkale'ye yürüyen Tokat Onbeşli Torunları Derneği Başkanı Saffet Gümüş, Silivri'ye ulaştı.

ŞOK Marketler’den depremzedelere istihdam desteği

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketinin ardından ŞOK Marketler, yıl boyunca tüm Türkiye'de yapacağı işe alımlarda önceliği depremzede vatandaşlara verecek.

Pist onarımı tamamlanan Hatay Havalimanı’na ilk uçuş gerçekleşti

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA ekipleri depremde büyük hasar göre Hatay Havalimanı'nın pistindeki bakım çalışmalarını tamamladı. Çalışmaların tamamlanmasının arıdan Hatay Havalimanı'na ilk uçuş İstanbul Havalimanı'ndan kalkan TK3313 sefer sayılı Boeing 737 tipi uçakla gerçekleşti. Hatay'a inecek olan yolcu uçağında çok sayıda yardım malzemesi olduğu belirtildi.

Toplam 23 haber.