Silivri Belediyesi'nden Nazım Hikmet'in vefatının 61. yıl dönümünde anma etkinliği

Silivri Belediyesi, büyük şair Nazım Hikmet Ran'ın vefatının 61. yıl dönümünde düzenlediği anma gecesinde vatandaşlarla buluştu.

PAYLAŞ
Silivri Özel Haber - Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada Nazım Hikmet’in aşk, barış, emek ve yurtseverliğin evrensel sesi olduğunu belirtti. "Nazım Hikmet, memleket ve insan sevgisini en güzel şekilde anlatan şairlerimizdendir. Hiç kimse Kurtuluş Savaşı’nı onun gibi anlatamadı, hiç kimse Kuvayi Milliye Destanı’nı onun gibi kaleme alamadı. Onun şiirlerinde umut ve geleceğe dair inanç vardır" diyerek Nazım Hikmet’in edebiyatımızdaki ve toplumumuzdaki önemine dikkat çekti.

Nazım Hikmet’in Silivri ile olan bağlarına değinen Başkan Balcıoğlu, "Nazım Hikmet, memleketini bu kadar severken, Silivri açıklarında bir gemide yargılandığı Donanma Davası nedeniyle 13 yıl hapse mahkûm oldu. Silivri’de, dünyaca ünlü heykeltıraş Kemal Tufan, Nazım ustanın o gemiden Silivri'ye baktığı anı bir heykel olarak kazandırdı. Buradan bir kez daha kendisine teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Nazım Hikmet’in ünlü dizelerinden alıntı yapan Başkan, "Nazım Hikmet’in dediği gibi, 'Dörtnala gelip Uzak Asya'dan, Akdeniz'e bir kısrak başı gibi uzanan bu memleket, bizim.' Bu memleket bizim, bu değerler bizim, bu sevgi, bu kardeşlik bizim. Nazım Hikmet bedenen aramızdan ayrılmış olabilir, ancak eserleri ve fikirleriyle her zaman bizimle olacak. Bugün, ölümsüzlüğünün 61. yıl dönümünde onu özlem ve saygıyla anıyoruz. Onun cesareti ve inancı bize her zaman ilham verecek," diyerek Nazım Hikmet’in kalıcı mirasını ve ilham verici yaşamını vurguladı.

Anma gecesi, Nazım Hikmet’in şiirleri ve şiirlerinden bestelenen şarkıların Metin Belgin ve Serdar Şensezgin tarafından seslendirilmesiyle devam etti. Etkinliğin sonunda Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu ve katılımcılar, hep birlikte Serdar Şensezgin ile birlikte Yiğidim Aslanım şarkısını söyledi.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN