Eğitim

Eğitim Haberleri

Selimpaşa Kütüphane Ve Etüt Merkezine kavuştu

Silivri Belediyesi tarafından Selimpaşa Mahallesi İzzet Gürçay Caddesi Güzel Sanatlar Akademisi Yan Binasında yapımı tamamlanan Selimpaşa Hüseyin Nihal Atsız Kütüphane ve Etüt Merkezi için açılış töreni düzenlendi. Törende konuşan Başkan Yılmaz, “Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğimizi emanet ettiği gençlerimiz, tesisin de hizmetin de en iyisine ve en mükemmeline layıktır” dedi.

Yeşilçam Evinde temel fotoğrafçılık kursu başlıyor

Silivri Belediyesi ve Rumeli Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi iş birliğiyle Silivri Fotoğrafçılık ve Yeşilçam Sergi Evinde temel fotoğrafçılık kursu başlıyor. 6 hafta sürecek olan kurslar ücretsiz ve sertifikalı olacak.

Odak Koleji öğrencileri ünlü yazarı ağırladı

Yiğit Bener Özel Silivri Odak Ortaokulu öğrencileriyle sohbet etti.

Başkan Mesut Üner’den öğrencilere sömestr sürprizi

Başkan Mesut Üner her alanda gerçekleştirdiği hizmetlerle ve ilklerle sadece ilçenin ve bölgemizin değil tüm Türkiye’nin dikkatlerini üzerine çekmeye durmaksızın devam ediyor.

Yarıyıl tatili için son ders zili yarın çalacak

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki 20 milyonu aşkın öğrenciye yarıyıl tatili için yarın son ders zili çalacak.

Yılmaz’dan bir eser daha: Ömer Seyfettin Kütüphanesi hizmete açıldı

Silivri Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğiyle hayata geçirilen Ömer Seyfettin Kütüphanesi için açılış töreni düzenlendi. Törende konuşan Başkan Yılmaz, “Silivri ile yatıp Silivri ile kalkmaya, gece uyumadan gündüz yorulmadan bu şehrin güzel insanlarına hizmet etmeye ve hizmetkâr olmaya devam edeceğiz” dedi.

Silivri’de anaokulu öğrencileri tarımı öğreniyor

Silivri Belediyesi Özel TÜRAM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından “Elim Toprakta Projesi” hayata geçirildi. Proje kapsamında Silivri’de yaşayan 5 yaş grubu anaokulu öğrencilerinin tarım alanıyla ilgili olarak tohum, meyve ve sebzeleri tanımalarının ve ekim dikim işlemlerinin nasıl yapılması gerektiğini oyunlarla öğrenmelerinin sağlaması amaçlanıyor.

Mektebim Koleji ve Ümit Kalko Ödüllere Doymuyor!

Adını Atatürk’ün kurduğu Millet Mekteplerinden alan Mektebim Koleji, “10. Yılın Eğitimde Başarı Ödülleri” töreninde marka projesi “Anadolu Rüyası- Kahraman Mektepliler” ile Yılın Kültür Sanat Projesi Ödülü’ne layık görüldü. Eğitim Girişimcisi ve Mektebim Koleji Kurucusu Ümit Kalko da “Yılın Eğitim Girişimcisi” alanında ödül aldı.

Silivri Belediyesinden YKS ve LGS’de dereceye giren öğrencilere ödül

Silivri Belediyesi ilçede ikamet eden ve 2023 yılı YKS ve LGS sınavlarında ilk 10’a giren öğrencileri 1’er adet cumhuriyet altını ile ödüllendirdi. Ödül töreninde konuşan Başkan Yılmaz, “Eğitimle, sporla ve kültür sanatla bezenmiş bir gençliği hayal ediyor ve çalışmalarımızı bu yönde gerçekleştirmeye devam ediyoruz” dedi.

Çağrışım 2'nci şubesini hizmete açtı

Silivri Özel Aktif Çağrışım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Marmara Plaza'da ikinci şubesinin açılışını gerçekleştirdi.

Milletvekili Yüksel Odak Koleli'ni ziyaret etti

AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel ve İl Başkan Vekili Akın Bayram, Odak Koleji'ni ziyaret etti.

Ayfar Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesine görkemli temel atma töreni

Çanta Mahallesi Ayfar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin temel atma töreni, İstanbul Valisi Davut Gül’ün katılımıyla gerçekleştirildi. Törende konuşma yapan Başkan Yılmaz, “Kaliteli bir mesleki eğitim şüphesiz, ülkemizin kalkınmasına ve Türk ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmasına büyük katkılar sunacaktır.” dedi.

SİAD'dan Odak Kolejine ziyaret

SİAD yöneticileri, Odak Okulları'nın yeni binasına hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Dilek Yetkin'den nezaket ziyaretleri

Silivri Dilek Yetkin Akademi kurucusu Dilek Yetkin, eğitim yılının başlaması dolayısıyla çeşitli kişi ve kuruluşlara ziyaretlerde bulundu.

Mektebim Koleji’ne SİAD Ziyareti

Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği (SİAD) Yönetim Kurulu, Silivri Mektebim Koleji’ne ziyarette bulundu.

Masal’dan öğrencilerine masal gibi organizasyon

Silivri Özel Masal Gündüz Bakımevinin minik öğrencileri 2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılana muhteşem bir organizasyon ile merhaba dedi.

Silivri belediyesinden üniversite öğrencilerine 750 tl

Silivri Belediyesi tarafından 2023-2024 eğitim öğretim yılı döneminde üniversiteyi kazanan 1. sınıf örgün eğitim öğrencilerine 750 TL katkı ödemesi yapılacak. Kendisi veya ailesi Silivri’de ikamet eden öğrencilerin faydalanacağı destek ödemesiyle ilgili konuşan Başkan Yılmaz, “Her yıl başarıdan başarıya koşan gençlerimize yönelik desteklerimize hız kesmeden devam ediyoruz “dedi.

Çatalca’nın çocukları çok şanslı

Çatalca’ya kazandırdığı mega projelerle adeta altın çağını yaşatan Başkan Mesut Üner, ilçede sosyal ve kültürel etkinliklerle büyük moral vermesinin yanı sıra tevazu sahibi duruşu ve projelerinin merkezine yarınlarımızın teminatı çocuklar ile gençleri konumlandırmasıyla sadece Çatalca’da değil, tüm bölge halkının takdirini ve alkışını alıyor.

Yılmaz: “Eğitime ve Öğretime ne kadar önem versek azdır”

Silivri Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 1. sınıfa başlayan öğrencilere çanta ve kırtasiye malzemesi hediye etti. Yaklaşık 3.500 öğrenciye okul setlerinin ulaştırıldığı proje kapsamında Büyükkılıçlı İlk ve Ortaokulunda düzenlenen temsili dağıtım töreninde konuşan Başkan Yılmaz, “Şunu iyi biliyoruz ki; biz çocuklarımıza ne kadar yatırım yaparsak, onların ne kadar yanında olursak yarının Türkiye’si daha mutlu, daha müreffeh ve daha huzurlu olacak.” dedi

Toplam 41 haber.