• Haberler
  • Siyaset
  • CHP Silivri Gençlik Kolları Başkanı Burak Can Kayıcı, Kapucu'ya zehir zemberek cevap verdi

CHP Silivri Gençlik Kolları Başkanı Burak Can Kayıcı, Kapucu'ya zehir zemberek cevap verdi

CHP Silivri İlçe Gençlik Kolları Başkanı Burak Can Kayıcı, AK Parti Silivri Gençlik Kolları Başkanı Utku Kapucu'nun çevreyle ilgili eleştirilerine zehir zemberek yanıt vererek, ' Kavaklı'daki üniversite alanını birilerine peşkeş çekenler, Alipaşa merasını ranta açanlar, Bu cennet vatanın suyunu kurutacak, derelerini kirletecek kadar gözünü para hırsı bürümüş olanlar şimdi kalkmış utanmadan çevrecilikten bahsediyorlar' dedi.

CHP Silivri İlçe Gençlik Kolları Başkanı Burak Can Kayıcı, AK Parti Silivri Gençlik Kolu Başkanı Utku Kapucu’nun CHP’li gençlere yönelik yapmış olduğu paylaşımına yazılı bir basın açıklamasıyla cevap verdi. 

CHP Silivri İlçe Gençlik Kolları Başkanı Burak Can Kayıcı’nın yazılı basın açıklaması şu şekilde;  

Değerli Kamuoyu,

Geçtiğimiz günlerde CHP İstanbul 3. Bölge Gençlik Kolları olarak, 13 ilçenin katılımıyla Silivri Belediyesi'nin Küçük Sinekli Piknik Alanı'nda düzenlediğimiz etkinlik sonrasında AKP Silivri Gençlik Kolları Başkanı tarafından ortaya atılan asılsız ve çarpıtılmış iddialara cevap verme zorunluluğu doğmuştur.

Öncelikle belirtmek isteriz ki, pikniğimizin ardından çevreye olan saygımız gereği tüm çöplerimizi büyük bir titizlikle topladık ve poşetledik. Ancak, toplanan çöpler daha sonra alandaki hayvanlar tarafından dağıtılmıştır. Bu talihsiz durumu, kendi başarısızlıklarını örtmek için kullanmaya çalışanlar; bu çarpıtma girişimiyle sadece kendi ikiyüzlülüklerini ortaya koymaktadır. Bizler, çevreye olan saygımızı her daim eylemlerimizle göstermiş, doğanın korunması için mücadele eden bir siyasi hareketin genç fidanlarıyız. Bunu göremeyenler ya da görmek istemeyenler, dönüp önce kendilerine bakmalıdırlar.

Sizler, parkları yıkıp AVM yapmaya kalkışırken, ormanları katledip otel ve konut alanlarına dönüştürmeye çalışırken, biz CHP gençliği olarak o ağaçlara sarılıp direnen gençleriz. Siz, maden ararken doğayı tahrip ederken, biz çevreyi korumak için mücadele eden gençleriz. Sizin zihniyetiniz, deprem toplanma alanlarını bile rant uğruna imara açarken, bizler doğa ve insan için bedel ödeyen gençleriz. Çok uzağa gitmeye gerek yok; siz, Kavaklı'daki üniversite alanını birilerine peşkeş çekenlersiniz! Siz, Alipaşa merasını ranta açanlarsınız! Bu cennet vatanın suyunu kurutacak, derelerini kirletecek kadar gözünü para hırsı bürümüş olanlar şimdi kalkmış utanmadan çevrecilikten bahsediyorlar!

Sizin amacınız çevreyi korumak değil; kamuoyunu yanıltmak, kendi çıkarlarınız uğruna dikkatleri başka yöne çekmektir. 31 Mart yerel seçimlerinde aldığınız yenilginin acısını hâlâ üzerinizden atamadınız. Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidara yürüyüşünü gördükçe, paniğe kapılıp bu tür çarpıtmalarla algı yaratmaya çalışıyorsunuz. Buradan açık ve net söylüyoruz: Çevre konusundaki samimiyetinizi görmek istiyorsanız, Alipaşa Merası için çıkıp bu katliama "Dur!" deyin. Gelin, çevremizi birlikte koruyalım. Ama sizin çevreyi koruma gibi bir derdiniz yok; sizin derdiniz, her fırsatta kamuoyunu yanıltıp siyasi rant elde etmektir.
 
AKP Silivri Gençlik Kolları Başkanına bu noktada Nazım Hikmet’in şu dizeleriyle seslenmek istiyoruz:
"Sen bu kavgada bir nokta bile değil, bir küçük, eğri virgül, bir zavallı vesilesin. Ben, kızabilir miyim sana? Sen de bilirsin ki, benim âdetim değildir bir posta tatarına, bir emir kuluna sövmek, efendisine kızıp uşağını dövmek."
Bizim kavgamız sizlerle değil, size bu talimatları verenlerle. Sizi algı oyunlarına alet edenlerle...

Ve son olarak, sıkıştığınız her durumda adını dile getirdiğiniz ama bulduğunuz her fırsatta değerlerine saldırdığınız Kurucu Genel Başkanımız ve ebedi liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sözlerini dahi doğru bilmiyorsunuz. Atatürk, "Gençler, yeni nesil sizlerin eseri olacaktır." dememiştir. Bu sözü, "Öğretmenler, yeni nesil sizlerin eseri olacaktır." diyerek öğretmenlere ithaf etmiştir. Biz, Atatürk'ün gösterdiği yolda ilerleyen, onun ilkeleriyle yetişen gençler olarak, bu değerleri savunmaya ve yaşatmaya devam edeceğiz. Size de Atatürk'ün değerlerini ve sözlerini doğru bir şekilde öğreteceğiz!

CHP gençliği olarak, çevreye olan saygımızı eylemlerimizle göstermeye devam edeceğiz. Bizler, doğaya saygıyı ve aktif vatandaşlığı teşvik eden etkinliklerimizle topluma örnek olmaya devam edeceğiz. Şunu herkes çok iyi bilsin ki; bizim çevreye olan bağlılığımız, sizin gibi günü kurtarmak adına yaptığınız siyasi hesaplarla ölçülemez. Söylemler değil, eylemler çevreye olan gerçek saygıyı gösterir. Biz bu ülkenin geleceği olarak, daha temiz, daha yeşil bir Türkiye için mücadelemizi sürdüreceğiz!
 

CHP Silivri Gençlik Kolları Başkanı Burak Can Kayıcı, Kapucu'ya zehir zemberek cevap verdi
CHP Silivri Gençlik Kolları Başkanı Burak Can Kayıcı, Kapucu'ya zehir zemberek cevap verdi
CHP Silivri Gençlik Kolları Başkanı Burak Can Kayıcı, Kapucu'ya zehir zemberek cevap verdi
CHP Silivri Gençlik Kolları Başkanı Burak Can Kayıcı, Kapucu'ya zehir zemberek cevap verdi
CHP Silivri Gençlik Kolları Başkanı Burak Can Kayıcı, Kapucu'ya zehir zemberek cevap verdi

Bakmadan Geçme