Başkan Yılmaz Yolçatı'da coşkuyla karşılandı
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz köy ziyaretleri kapsamında, Yolçatı Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşlarla bir araya geldi. Toplantıda konuşan Başkan Yılmaz, 'Silivri Belediyesi olarak 5 yıl boyunca nasıl köylerde ve kırsalda olduysak önümüzdeki dönem de aynı şekilde yanınızda olmaya devam edeceğiz' dedi.
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz köy ziyaretleri kapsamında Silivrili vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Çanta Mahallesi’nde düzenlenen iftar programının ardından Yolçatı Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlarla buluşan Başkan Yılmaz programda, belediye tarafından ilçe genelinde yapılan tarımsal desteklemeler ve Türk tohumculuğu hakkında bilgi verdi.
AKTAŞ: “YAPARSA VOLKAN YILMAZ YAPAR”
Toplantının açılış konuşmasını yapan Yolçatı Mahalle Muhtarı Samet Aktaş, “5 yıl önce Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın bir konuşmasına şahit olmuştum. Kendisi, ‘Ben uzak yakın, küçük büyük demeden herkese eşit şekilde davranacağım’ demişti. Bu söylemlerinin en büyük örneği bizim köyümüzde hayata geçirdiği yatırımlardır. Volkan Başkanımız bizlere her zaman destek oldu. Kendisini her aradığımızda bizlere yardımcı oldu. Köyümüze yaptığı yatırımlar ve bizlere sağlamış olduğu destekler için Başkanımıza çok ama çok teşekkür ediyor ve ‘Yaparsa Volkan Yılmaz Yapar’ diyorum” dedi.
BARLAS: “HEP DERTLERİNİZLE DERTLENDİK”
Muhtar Aktaş’ın ardından konuşan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Sami Barlas, “Bu gece bizi yalnız bırakmayarak bu sıcak aile ortamında bizleri karşıladığınız için hepinize sonsuz şükranlarımı sunuyorum. 2019 belediye seçimlerinde en yüksek oyu çıkaran köylerden biri olarak bizi onurlandırdığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bugüne kadar hep dertlerinizle dertlendik. Her zaman sizlerin yanında olmaya özen gösterdik. Altyapı çalışmalarından üstyapı çalışmalarına kadar ne talep geldiyse hepsini halletmeye çalıştık. Geçen günlerde Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Silivri’ye geldiğinde, sulama kanallarınızla alakalı notlarımızı kendisine ilettik. Tarım Bakanımız, kanalların iyileştirilmesi ve sulu tarımın daha fazla yapılabilmesi için talimat verdi. Köylerimizde sizlerin cebine daha fazla ekonomik değer girmesi için ne gerekiyorsa yapılacak. Aynı zamanda ormana sınır olup yakacak odunu alamayan tek köy olduğunuzu biliyorum. Tarım Bakanımızla bu konuyu da görüştük. İnşallah yeni dönemde buraya geldiğimizde bu sobalarda ormandan alacağınız odunlarla ısınacağız. Sizlerin dertlerinin çözümü noktasında elimizden gelen tüm mücadeleyi yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
BAŞKAN YILMAZ: “MAŞALLAH YOLÇATI MİTİNG ALANI GİBİ OLMUŞ”
Toplantıda bir konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Biz bu akşamı bir çay sohbeti gibi düşünmüştük ama maşallah Yolçatı miting alanı gibi olmuş. Kahve dolmuş ve taşmış. Dışarıda teyzeler ve hanımefendiler bizi bekliyor. Bu şekilde karşılanmak ve bu şekilde bizi bağrınıza basmanız, bizim için mükafatların en büyüğüdür. 5 yılda yapılanların, çekilen çilelerin, alın terinin ve verilen mücadelenin en güzel göstergesidir. Biz 2019 yılında yola çıkarken, ‘Silivri Belediyesini yalnızca çarşısından ve sahilinden ibaret gören bir anlayışla yönetmeyeceğiz. Silivri’yi böyle bir anlayışla yönetmeye devam edersek, bu şehre ihanet ederiz’ demiştik. Biz bunları söylerken altını dolduramayacağımız bir eylem olarak söylemiyorduk. Silivri Belediyesi olarak 5 yıl boyunca 35 mahallemizi de birbirinden ayırmadan ve bütüncül bir anlayışla kucaklayarak yönettik” ifadelerini kullandı.
“SİLİVRİ BELEDİYESİ SİLİVRİ’NİN EN BÜYÜK ÇİFTÇİLERİNDENDİR”
Silivri Belediyesinin tarım politikalarıyla ilgili bilgiler veren Başkan Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak 300 dönümde başladığımız çiftçiliğe 4.000 dönümde devam ediyoruz. Biz bu işe başlarken, ‘Başkan sen bu işleri çocuk oyuncağı mı zannediyorsun? Çiftçilik kolay mı? Kırsalda yaşam kolay mı? Hayvancılık kolay mı? Belediye personeliyle bu iş olmaz. İflas edersin’ dediler. Biz bu söylenenlerin hiçbirine aldırış etmeden Silivri’nin en büyük çiftçilerinden biri olduk. Silivri Belediyesi olarak ürettiğimiz ürünlerin tamamı hiçbir pay istemeden ve kimseye hangi partili olduğunu sormadan dağıttık. Aynı şekilde kimseye ırkını, mezhebini, rengini, dilini ve dinini sormadık. 5 yıl boyunca yaptığımız tüm hizmetlerde olduğu gibi tarım alanında da hiç kimseyi birbirinden ayrıştırmadık. Kimseyi ötekileştirmedik. Hiç kimsenin nereye oy verdiğini merak etmedik. Silivri Belediyesi olarak hizmet anlayışımızın gereği neyse onu yaptık. Sosyal belediyecilik anlayışımızdan bir an bile olsun ayrılmadık. Yaptığımız çalışmalar sonucunda bugün Silivri Belediyesi, Türkiye'deki en büyük yerli ve milli tohum üreticisi belediye oldu. Üreterek en fazla destek veren belediye Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) değil, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) değil, Silivri Belediyesidir. Silivri Belediyesi olarak ahır gübrelerini alıyoruz ve tarlalara atıyoruz. Hayvancılarımızın aşılarını ücretsiz olarak biz yapıyoruz. Bütün bunları bir farkındalık oluşsun ama herkes tekrar bu toprağa dönüş hikayesini başlatsın diye yapıyoruz. Silivri Belediyesi olarak geçen yıl Sayalar’da Kırmızı Biber Şenliği yaptık. Çiftçilerimize, ‘Atalık tohumlarınızı bize verin’ dedik. Bu tohumlar İl Tarım Müdürlüğünün seralarında fideye dönüştürüldü. Bu fideleri 219 tane kadınımıza dağıttık. Şenliğimizde o gün 5.000 kişi vardı. O gün o köye 4 milyon TL para girdi. Sayalar’daki bütün biberler satıldı. Ben istiyorum bu şekilde bütün köylerimizde hem eğlence olsun hem de yetiştirilen ürünler satılarak köylerimizin tanıtımı yapılsın. Biz bu anlayışla önümüzdeki dönemde mücadeleye devam edeceğiz. Hiç usanmadan tarımı, hayvancıyı, çiftçiyi ve köylüyü desteklemeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
“SİLİVRİ TOHUMU TESCİLLENDİ”
Silivri Belediyesinin tohumculuk çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Volkan Yılmaz, “Önümüzdeki günlerde yine yerli ve milli Türk ayçiçek tohumu dağıtacağız. Size bu tohumun hikâyesini anlatmak istiyorum. Türkiye'de ekilen ayçiçeğinin sadece yüzde 5’lik kısmı Türk tohumuyla yapıyor. Bu konuda maalesef yüzde 95’lik bir oranla dışa bağımlıyız. Buradan hareketle 3 yıl önce Tekirdağ Kalkınma Ajansı, Tekirdağ İl Tarım Müdürlüğü, Trakya Tohumcular Birliği ve Silivri Belediyesi olarak ortaklaşa 8 tane ayçiçek tohumu ektik. İçlerinden TR-2242 isimli en dayanıklı tohumu 1.000 dönüm arazimize ektik. Herkes, ‘Ya Başkan kül olur yanar’ dedi. Biz de ‘Bunu para kazanmak için değil, tohumculuğa destek için yapıyoruz’ dedik. Geçen seneki en kötü ve en kurak yaz aylarında bile ektiğimiz ayçiçek tohumlarında 230 kilogram ortalamaya çıktık. Bu sene de yine 2.000 paket tohumu çiftçilerimize dağıtacağız. Silivri Belediyesi olarak biz yerli ve milli Türk tohumuna destek olurken sizin de Türk tohumuna destek olmak için bize güç vermeniz gerekiyor. 10 kilogram veya 20 kilogram eksik alırım diye Türk tohumu yerine İsrail tohumu ekmemeniz lazım. Biz bu programa destek vereceğiz ki tohumculuk gelişmeye devam etsin. Sizlere bir bilgi daha vermek istiyorum. Bir firma tarafından geçen yıl 40.000 dönümde bizim Türk tohumumuzun ekimi yapıldı. Aynı firma Silivri Belediyesinin ismini taşıyan TR-34SLV kodunda bir tohum markasını tescil etti. Yani Silivri tohumunu tescillendi. Bütün bunları yaparken içerisinde emek, göz nuru, alın teri ve hayal kırıklıkları var. Fakat en nihayetinde bir mücadele var. Biz bu mücadeleyi bırakırsak bu topraklar ayağımızın altından kayar. Onun için biz sizinle beraber olmaya devam edeceğiz. Silivri Belediyesi olarak 5 yıl boyunca nasıl köylerde ve kırsalda olduysak önümüzdeki dönem de aynı şekilde yanınızda olmaya devam edeceğiz” dedi.