• Haberler
  • Siyaset
  • Barlas: 'Festival Değil, Kalıcı Hizmet Daha Önemlidir'

Barlas: 'Festival Değil, Kalıcı Hizmet Daha Önemlidir'

Geçmiş dönem AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Tarım Komisyonu Başkanlığı görevini yürüten Sami Barlas, Silivri Belediyesi'nin devam eden Değirmenköy Domates Festivali ve Tarım Şenliği'ni hedef alarak eleştirilerde bulundu. Barlas, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, festival gibi etkinlikler yerine kalıcı hizmetlerin öncelikli olması gerektiğini vurguladı.

Barlas, açıklamasında, “Değirmenköylü hemşerilerimize yapılacak en büyük iyilik, İstanbul’un en büyük sulama göleti olan Değirmenköy Sulama Projesi’ni acilen hayata geçirmenizdir. Sulama göletinden, Gümüşyaka arazisinin de bir bölümünü kapsayan 34.500 dekar alanı sulayacak kapalı basınçlı sulama sistemi yapılması gerekmektedir,” ifadelerini kullandı.

Projenin aciliyetine dikkat çeken Barlas, 2019 yılında AK Parti’li İBB yönetimi tarafından yapılan lansman projesinin mevcut yönetim tarafından hayata geçirilmediğini belirtti. “2019 yılında yapılan lansman projesini bile kaybeden bir zihniyet var. İBB ve Silivri Belediyesi’nden acilen bu projeyi hayata geçirmelerini talep ediyorum,” dedi.

Barlas, üreticilere en büyük hizmetin, daha fazla tarım alanının sulu tarıma kavuşturulması olduğunu savunarak, bu tür projelerin bölgedeki tarım potansiyelini artırmada kritik rol oynadığını ifade etti.
Barlas’ın açıklamaları, Silivri’de tarım politikaları ve projelerinin etkinliği üzerine önemli bir tartışmanın da fitilini ateşlemiş oldu. 
 

Bakmadan Geçme